Olimme jo jonkin aikaa katselleet sopivaa vanhahkoa omakotitaloa läheltä pääkaupunkiseutua, jonka olisimme voineet remontoida pienen (6h) perheemme tarpeisiin. Taloa ei kuitenkaan tuntunut löytyvän sopuhintaan eli alle 150000,-, paitsi katepillarilla yliajettavia ja pois kuljetettavia läpilahoja röttelöitä.

Nettisivuja selaessani satuimme kuitenkin Riihimäen kaupungin sivuille ja tarkistimme samalla tonttitarjonnan ja kas kaupunki tarjosikin muutamaa kaavatonttia  pilkkahintaan eli n. 20000 €. Ei kun tonttia siis varaamaan. Moni olisi valmis vannomaan ettei Riihimäki ole pääkaupunkiseutua, mutta kasvukeskus kuitenkin ja vain n. 1t ajomatkan päässä työpaikoistamme. Määräävänä tekijänä oli tietenkin se n. 1/10 ydinalueen tonttien hintatasosta ja Riihimäen hyvät liikenneyhteydet Helsingin keskustaan.Valitsemamme tontti on n. 3 km Riihimäen asemasta.
158620.jpg

Erilaisten kustannusarvioiden tekeminen ja teettäminen antoi tulokseksi 130 - 189 t€ hieman eri talovariaatioina. Omien suunnitelmiemme mukaan talosta tulisi n. 123 hm2 kokoinen 5h+k+khh+ph+s, suorakaiteen muotoinen ja ilman mitään erkkereitä tai muita hankalia ratkaisuja. Suorakaide siksi, että sen tilaratkaisut ovat helposti toteutettavia ja energiataloudellisia. Toki hintakin jää muodon vuoksi halvemmaksi joka työvaiheessa.

Kaupungin asemakaava- ja rakennettavuusselvityksen mukaan tontille voidaan rakentaa anturaperustainen ja maavaraisella laatalla varustettu 1-2 krs pientalo. Kävimme kuitenkin tänään paikan päällä ja keskustelimme tontin kummallekin puolelle rakentaneita hartiapankkilaisia jolloin selvisi, että maaperätutkimuksien perusteella perustukset piti paaluttaa. Meidän tuskin tarvitsee teettää siis maaperätutkimusta vaan pyytää konstruktööriä suunnittelemaan perustukset teräspaaluille n. 8m syvyyteen. Toisaalta se antaa mahdollisuuden myös rossipohjaiseen ratkaisuun.

Kuvia alueesta:
158567.jpg
158587.jpg

Tonttimme sijaitsee ensimmäisen kuvan vaalean talon ja vihreän Älsby-talon välissä.
Kuvista näkyy, ettei harjasuunnalla, talon paikalla ja oikeastaan julkisivumateriaalillakaan ole niin
tarkkaa väliä. Kunhan värisävyt ovat vaaleita. Ainakin yleisesti.
158589.jpg

Savisilttiä kuten kuvasta näkyy...
Kaikki tontit ovat siis jo menneet, mutta monia vielä rakentamatta...

Ehkä me saamme jotain aikaiseksi???