Eli tuntuu vuodatuksen dataserveri takkuilevan. Olen muutamankin kerran yrittänyt purkaa murheitä, mutta mitään ei ole tallentunut.

Ok.
Seuraavan talon hylkäsi Aluearkkitehti. Vaikka talo oli asemakaavamääräysten mukainen ja sopi alueen muuhun rakennuskantaan. Mittään varsinaista syytä hän ei esittänyt, vaan perustelu oli "ohjeista suunnittelijaa esittelemään paremmin tontille sopiva ratkaisu"!

Tätä lausetta sitten pohdiskeltiin arkkitehdin kanssa ja hän ehdotti toista, Helsingissä asuvaa, arkkitehtia. Ilmeisesti luvan saamiseksi tarvittiin suunnittelijan henkiläkohtaisia käyntejä rakennusvalvontavirastossa. Hommat eivät muuten etenisi. Täysin mielivaltaista pomputtelua kaupungilta. Mutta taivuttava on. Virkamiehille on annettu valta tässä maassa. Ja he käyttävät sitä siekailematta "köyhät kyykkyy"-mentaliteetilla.

Ei se taida kuitenkaan ihan niin olla.  Edellisen projektin kanssa ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ilmeisesti vain isommissa kaupungeissa on vieraannuttu todellisuudesta.

Aloitus Helsingissä venyy, joten olemme herättäneet uudelleen ajatuksen plan A:n rakentamisen. Siihenhän on lupa olemassa ja koneiden ajo tontille on puhelinsoitosta kiinni.

Ei taida tämäkään sepustus tallentua? Onnistui ja tuplana! Onkohan serveriongelmia?