Urakoitsija oli sitä mieltä, että maa on liian pehmeää. Ja onhan se! Paikalla kävi ihmettelemässä rakennustarkastajakin. Eli kun kauhalla töräyttää velloo koko pelto.

Koekaivaus löysi kyllä kovan kannen, mutta toisessa kohdassa se oli jo yli 1,5 m syvyydessä. Velloaminen kertoo siitä, että sateet ovat tuoneet ilmeisesti vettä jonnekin välikerrokseen. Savisilttiähän kairauksien mukaankin löytyi 4-5m syvyyteen. Päätimme jatkaa teräspaalutetulla vaihtoehdolla. Ei ainakaan talo painuisi. Lisätutkimukset olisivat saattaneet antaa vapauttavan tuomion eli olisimme ehkä voineet jatkaa antura+maavaraisella laatalla.

Mutta jos laatta taipuisi tai painuisi, niin mitä tapahtuisi vesikiertoiselle lattialämmitykselle? Se ei kestä kovin hirveitä liikkeitä. 5-8 t€ on kuitenkin pieni lisäraha siitä, että saamme vakaalla pohjalla seisovan möksän.

Tontin ja tien pohjustus etenee kuitenkin suunnitelmien mukaan. Autotallinkin uskallamme perustaa reunavahvistetulle laatalle. Sehän tullaan lämmittään suorasähköllä.