Saimme nimittäin Helsingin tonttiarpajaisissa "päävoiton" eli tontin, minkä olimme rankanneet ykköseksi. Ilmeisesti pääkaupungin virkamiesten kanssa menee pari kuukautta ennen kuin rakennuslupa on hyppysissä ja on hyvinkin todennäköistä ettemme saa lupaa tilaamallemme talolle. Jonkin verran ahdas, 656m2:n, tontti rajoittaa myös neliöiden käyttöä. Tällä kertaa otamme pääsuunnittelijan sekä talomyyjän mukaan alusta asti eli kumpaakin käytämme tontilla hyvissä ajoin.

Sinänsä oli hillitön tuuri että aloittaminen venyi erilaisista syistä johtuen. Maanantaina olisi nimittäin alkanut maarakennustyöt ja paalutukset, mutta nyt sain ne peruttua. Jonkin verran laskua tullee kertymään suunnittelu- ja muiden paperihommien keskeyttämisestä.

Rakennuskustannusten kasvu tulee kasvattamaan budjettia, sillä jo pelkkien rakennusmääräysten muuttuminen vuoden vaihteessa lisää kustannuksia n. 4%. Tuskin nimittäin saamme lupaa tämän vuoden puolella (lupavuosi ratkaisee millaisten määräysten mukaan talo valmistuu). Lisäksi hintojen nousun arvioidaan olevan n. 8% v. 2007 ensimmäisellä puoliskolla.

Uusi tontti sijaitsee työmatkalla ja päivittäinen työmatka lyhenee valmistumisen myötä 28km:sta puolella. Projektin ensimmäinen vaihtoehto olisi kasvattanut matkan 150 km:iin.

Taloprojekti siis jatkuu, mutta siirtyy  toiselle tontille ja aloitus maalis- huhtikuulle. Kirjoittelen täällä aina kun jotain tapahtuu eli seuraavaksi kuulemme suunnittelupuolen mielipiteitä keskiviikon tietämissä, kun olemme ammattilaisten kanssa katselleet paikanpäällä tonttia "sillä silmällä".